Període electoral: els candidats (i 4)

Comentari 8:

Els horòscops no ens els podem creure ja que l’astrologia diu que estem influenciats per els astres. Una manera de demostrar-ho es que dos germans bessons nascuts amb una diferència de minuts poden tenir un futur completament diferents o que el planeta Mart marca el nostre destí  tot i que amb l’única força que pot actuar Mart es amb el seu camp gravitatori i aquest és molt difícil per a no dir impossible que ens afecti. Per altra banda el que si que pot fer l’horòscop es que actuem d’una manera o d’una altra i que tinguem una predisposició per alguns aspectes de la vida, en aquest cas si l’horòscop és positiu ens resultarà correcte però si l’horòscop ens afecta de forma negativa a part de que no actuarem correctament no estarem ven guiats ja que els escrits seran genèrics i per tant erronis. A més algunes vegades els horòscops es contradeixen entre ells.

Comentari 9:

Si observem els horòscops de dos diaris diferents, en una mateixa setmana, podem observar que les prediccions que aquests fan són totalment diferents, i fins i tot de vegades, contràries. També veiem que donen una informació general, de manera que així, poden adaptar-se a la vida de diferents persones, de forma que tothom pot personalitzar cap a la seva vida el que diuen.   L’astrologia està desconnectada de la ciència moderna i té una capacitat de predicció dubtosa. Sabem que l’astrologia segueix basant-se en els 12 signes del zodíac i en el model de Ptolomeu (el qual està demostrat que és fals). També inclouen la lluna i el sol com a planetes i creuen que l’univers gira al voltant de
la Terra. A favor de l’astrologia es diu que les persones ens comportem tal com s’espera que ho fem, i que aquesta és l’única manera com els horòscops poden influir en les nostres vides. Segons això, si una persona es llegeix el seu horòscop i veu que diu que es tracta d’una persona curiosa, pot ser que es comporti d’aquesta manera més del que no ho és en realitat.Creiem que els horòscops no són fiables, i que es basen en fets que s’ha demostrat que no són així. Per exemple, dos bessons que hagin nascut el mateix dia en el mateix lloc, poden tenir una vida completament diferent un de l’altre, encara que siguin del mateix signe del zodíac.

Sovint ens llegim el nostre horòscop per curiositat, per saber el què diu que ens pot passar en aquella setmana, però sense prendre’ns-el del tot seriosament.

Comentari 10:

Opinem que l’astrologia a l’antiguitat grega tenia un punt d’influència més extens sobre la gent que en l’actualitat. Podem dir que no entenem del tot el fet, que posaven noms a coses que veien al cel o a la terra sense que es poguessin  explicar aquell fenomen era com era. Per una part si que entenem que l’ésser humà té la “mania” de posar noms a tot allò que descobreixen, per el fet que es senten molt més segurs, i perquè tenen la sensació de que ho controlen tot, però per una altre banda no entenem com era que sense saber d’ on havia sortit aquell fenomen podien dir això es dirà així i punt.Per això mateix diem que en l’actualitat em trobat molts d’aquells arguments, em trobat el significat de molts incògnites i ara podem demostrar que allò es real.I també n’hi ha moltes preguntes que ara per ara no hem pogut resoldre i per això encara ens preguntem si són certes o no. 

Com es el cas dels horòscops, que des de fa milers d’anys encara continuem essent els mateixos i no sabem si actuen sobre nosaltres.Realment creiem que els horòscops de l’antiguitat no son tan diferents als d’avui en dia. Suposem que els d’abans encara que influencien un poc més sobre les persones i encara que ara la gent digui que no hi fa cas aquets temes realment no és així, moltes vegades avui en dia la gent et compara amb les característiques dels horòscops, i creiem que hi ha gent que fins i tot arriba a creure que es d’aquella manera perquè el seu propi horòscop diu que té que ser així, però per el fet que hagis nascut en una data concreta no et determina ni el caràcter, ni el teu pensament, ni la teva manera de fer.Ara els horòscops del dia a dia, els que en trobem als diaris són ambigus perquè depenen de la persona que llegeixi aquell comentari ho pot interpretar d’una manera o d’una altre.  

Per tant diem que l’astrologia no en l’acabem de creure del tot perquè les coses es tenen que demostrar per creure-les.

Però també diem que té una gran influencia psicològica sobre la societat encara que no es vegi aquesta influencia existeix i no es pas poca.

2 Respostes to “Període electoral: els candidats (i 4)”

  1. Dídac Casanovas Says:

    Holaaa!
    m’he estat llegint els comentaris sobre astrologia i al final m’he decidit per el número 10, perquè a part de citar els grecs i la seva manía de posar-l’hi nom a tot, s’enten bastant bé (el fet de ficar grècia al mitg de tot això a fet decidir el meu vot). O sigui que el meu vot es per el número 10.

  2. Elisabeth Miró 1r Batx. A Says:

    Visca el Dídac!
    (No s’havia de fer discretament??)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: