El tractament quirúrgic de la fístula anal

El tractament quirúrgic és molt ampli. Podem classificar-lo com a cirurgia major (intervencions en les que el pacient ha d’estar ingressat a l’hospital i ser revisat durant un cert temps, com per exemple un trasplantament de cor) i cirurgia menor (són intervencions senzilles, de curta durada, que es realitzen en teixits superficials, com per exemple, l’eliminació de berrugues).

Normalment quan parlem d’una intervenció quirúrgica ens referim a una operació de cirurgia major, com el tractament quirúrgic de la fístula anal. Aquesta operació no és una de les més complicades en la cirurgia major, però n’hi ha algunes que per la seva importància i per la seva complexitat, podrien donar lloc a complicacions serioses després de la intervenció.

Aquest tipus de fístula es genera en les glàndules anals, d’aquí ve el nom, entre les dues capes dels esfínters anals. La fístula s’origina d’una cripta infectada. Si la fístula s’infecta s’acumula pus a l’interior i pot ser bastant irritant.

Les fístules anals no tendeixen a causar ni dany ni dolor, però a vegades poden ser irritants, en el cas de que s’infecti, ja que com hem comentat abans, es genera pus al seu interior, pot supurar. Els abscessos recurrents (acumulació delimitada de pus en un teixit orgànic), poden causar molèstia i incomoditat a la zona afectada.

Es poden utilitzat 2 tipus d’anestèsia: anestèsia general (s’elimina el dolor en tot el cos i el pacient s’adorm profundament) o anestèsia general (s’elimina el dolor en una part del cos, un tipus d’anestèsia regional és l’anestèsia epidural, en la qual s’injecta un anestèsic molt a prop de la medul·la espinal, i de la cintura cap a baix es queda adormida). Normalment s’utilitza l’anestèsia regional en el tractament de la fístula anal, aquesta decisió pot variar segons l’anestèsia que desitgi el cirurgià o el pacient.

El tractament quirúrgic de la fístula anal pot variar segons la ubicació i la mida d’aquesta, i també pel seu estat (si està molt infectada o no). El tractament consisteix en obrir la fístula per mitjà d’una incisió (separació de parts feta pel bisturí) i treure tota la part infectada de la fístula fins arribar a l’os. Aquest tractament quirúrgic pot durar entre 15 i 20 minuts com a màxim, com ja he dit abans no presenta moltes complicacions i el mateix dia, després d’unes proves, marxes a casa. Després de la intervenció, posen al pacient unes gases dintre del forat que s’ha generat per a que no tanqui en fals, ja que ha de cicatritzar de dins cap enfora. Després de la intervenció poden produir-se grans molèsties, ja que és una ferida oberta i possiblement el pacient hagi de prendre algun calmant com l’IBUPROFÈ, sobretot la primera setmana de l’operació.

Aquesta ferida normalment triga a tancar-se entre 2 i 3 mesos. Els riscos són mínims i l’únic que pot passar és que s’infecti la zona afectada, però si presentes una bona higiene això no ha de perquè passar.El tractament que recomana el metge per després de la intervenció és una bona higiene a la zona afectada i no fer gaires esforços.

He triat aquest tema perquè aquest mateix any em van diagnosticar una fístula anal i m’ha sigut més fàcil explicar el seu tractament ja que aquesta informació l’he tret de la meva pròpia experiència. M’ha agradat aprofundir en aquest tema, ja que jo he sigut víctima de la fístula anal i no és una molt bona experiència, us ho puc assegurar.

Una resposta to “El tractament quirúrgic de la fístula anal”

  1. Raquel Says:

    Bon treball Alvaro! està molt ben explicat tot i és molt entenedor, sobretot m’ha agradat perquè és més una opinió personal ja que està basat en la teva situació i això sempre atrau més, saber com passa, el perquè, com és pot curar i el que tu penses està molt bé. Graciés


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: