Recerca d’aigua a la Lluna

El tema del qual us vull parlar és sobre la recerca d’aigua a la Lluna, les seves característiques i sobre els debats que genera.

Segons la NASA s’han trobat més de 40 petits cràters que emmagatzemen aigua congelada amb un total de 600 milions de tones de gel, en el pol nord de la Lluna. Creuen que l’aigua pot haver estat distribuïda a la Lluna en temps passats pel bombardeig de cometes, asteroides i meteorits o produït de forma contínua per ions d’hidrogen del vent solar quan impactaven amb minerals amb contingut d’oxigen.

Font: http://www.diariouno.com.ar/export/sites/diario/imagenes/2009/11/13/PRE-agua_en_la_luna.jpg_687088226.jpg

Aquestes exploracions a l’escorça lunar són per una futura colonització, o per descobrir si hi ha microorganismes vius, ja que si hi ha aigua és possible la vida. Aquesta colonització no només l’han pensat fer-la en la Lluna, sinó que també van pensar en Mart, però la lluna té uns avantatges que l’altre no compleix. Un d’aquests és la proximitat de la Terra amb la Lluna, això fa que no es necessiti tanta energia per transportar cossos. I també te un avantatge aquesta proximitat que és la comunicació casi en directe. Però com tot, també té desavantatges, com, la nit en la Lluna correspon a 15 dies terrestres, això fa que hi haguí unes temperatures extremes. S’ha esta investigant si la poca gravetat durant mesos en un planeta pot comportar efectes sobre l’ésser humà, com, la pèrdua de la massa muscular. També la inexistència de l’atmosfera augmenta les possibilitats de l’impacta de meteorits sobre la colònia. I l’últim desavantatge és que la seva superfície està composta per unes roques volcàniques que conté oxigen i metall, però poc carboni. Per això, per cultivar s’hauria d’enriquir el sòl amb carboni, nitrogen i fòsfor.

Per fer aquestes recerques es necessita molt de capital, ja que es necessita una tecnologia específica, per això hi ha persones que no ho troben bé. Pensen que en el nostre planeta hi ha molts problemes ha resoldre i aquest capital s’hauria de gastar millorant la Terra, no gastant-lo en un satèl·lit, ja que si s’ha reglen els riscos de la Terra, no caldria la colonització.

En conclusió, la recerca d’aigua amb la possible colonització a la Lluna hi ha un gran debat, ja que uns pensen que el capital gastat en la recerca seria millor arreglant el nostre planeta, però d’altres buscant una via, que seria la colonització, perquè creuen que el nostre planeta no suportarà tota la contaminació que generem o per l’augment de persones que hi ha cada vegada. Per la meva opinió, jo trobo bé aquesta recerca perquè podem veure si hi ha éssers vius en d’altres planetes, però també crec que una part d’aquest capital podria servir més directament cap a nosaltres i beneficiar els països menys desenvolupats.

Una resposta to “Recerca d’aigua a la Lluna”

  1. Raquel Says:

    Quin tema més interessant l’ha veritat que sempre m’ha cridat molt la atenció aquest tema i tot el que l’envolta, m’ha fet molta il·lusió veure que algu parla sobre ell.
    Primer dir que l’has explicat molt bé, amb molta claretat.
    I després dir que penso igual que tu, ja que graciés a aquest tipus de recerques podem saber si hi ha vida als altres planetes i seria un descobriment molt important, i al mateix temps penso que els diners que és gasten per fer les investigacions podrien ajudar-nos a tots, encara que si juntem tot el capital que hi ha ens donaria de sobra per les dugues coses. Bueno, un gran post de veritat, graciés 🙂


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: