INTERNET: EL MÓN INTERCONNECTAT

Internet és una agrupació de xarxes informàtiques distribuïdes per tot el món. Cap altre fenomen ha transformat tant la nostra societat com Internet. Ha eliminat fronteres en moltes activitats de les nostres vides, fins i tot ha creat nous estils de relacions personals. Internet és un sistema de comunicació enorme, capaç de transmetre molta informació en molt poc temps. Per usar Internet hem de connectar una xarxa d’àrea local a través d’un servidor (proveïdor de serveis d’Internet). La gran utilitat d’aquesta xarxa disposa de serveis de comunicació com són: Messenger, facebook, tuenti, blogs, correu electrònic, consulta de dades, serveis de compra, imatges, vídeos, etc. Tot i així Internet no és perfecte, també pot produir problemes. Cada dia rebem en el nostre correu electrònic gran quantitat de anuncis publicitaris, virus… tot això s’anomena correu brossa. Sense cap mena de dubte el problema més greu en que ens enfrontem cada dia són els virus. Els virus són programes malintencionats que ocasionen un mal funcionament de l’ordinador, capaços de fer malbé algun component del ordinador o inhabilitar-lo del tot. Reben aquesta denominació per establir una similitud amb la medicina, com si es tractés d’una malaltia de l’ordinador. L’altre problema greu és la informació de l’ internauta envers la societat, podem obtenir molt fàcilment informació de qualsevol persona, si no anem amb compte, ningú pot controlar el que publica. Per això, continguts falsos poden arribar a tot el món en poques hores.

A partir d’ara desenvoluparé dos aplicacions típiques d’aquest sistema: el Msn (com exemple de les xarxes socials) i els Blogs (mitjà d’expressió personal).

MSN (MESSENGER)

Msn és un programa de missatgeria instantània, creat l’any 1999. Un programa capaç de comunicar missatges als teus contactes amb molt poc temps (qüestió de segons). Pots dirigir-te a una altre persona a qualsevol lloc del món. Pots “xatejar” amb la persona, pots enviar imatges, sons, i també et poden veure per un sistema de vídeo (webcam). Tu decideixes els contactes que tenen accés a parlar amb tu i, fins i tot, pots eliminar qualsevol contacte. El msn té un llenguatge propi diferent del llenguatge formal que s’utilitza realment. S’ha anat modificant amb els anys fins a establir-se una sèrie de paraules universals per a tots els internautes.  Tot i així el msn és un programa amb certs perills. Per començar, els virus són els més habituals. Tothom pot passar-te algun virus, només amb el fet de acceptar el que t’envia el teu contacte pots rebre algun virus i provocar certs problemes. En segon lloc, aconsello no donar masses detalls a persones desconegudes. Existeix molt mala gent i qualsevol tipus de detall que donis o simplement fotografia pot perjudicar-te. Quan envies alguna fotografia sigues conscient que pot ser vista per molta gent.  S’han trobat casos de gent que intenta imitar a la persona fent-se passar a traves de fotografies. Cal vigilar molt en aquest aspecte i ser llest.  No nomes el msn és perillós, el facebook, tuenti, facebook, tot tipus de xarxes socials. Poden ser vistes per molta gent i cal estar atents en les nostres publicacions. Sobretot de caràcter eròtic, fascista, masclista..

Per altre banda el msn també pot crear addicció. Estar molt de temps en aquest programa, passar moltes hores al davant de la pantalla, por ésser molt dolent. Podríem fins i tot acabar ‘’tontos’’ i enganxats al msn.

BLOG

El Blog és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila textos o articles de una o varies persones. L’autor té la llibertat de publicar tot allò que es  vulgui comunicar, expressar o simplement per gust. Un mètode de expressió personal, un espai personal en el que pots actualitzar-ne en tot moment els colors del blog, els hipervincles, els títols, el tipus de lletra, etc. En cada publicació els lectors poden expressar les seves idees i comentar alguna cosa sobre el text o article. Tot i això el autor pot decidir si tothom pot comentar o només els amics. És molt personal i privat, i la privacitat de las fotografies, escrits, vídeos poden ser guardats i ningú pot accedir copiar-ho o agafar alguna fotografia. En aquest aspecte el blog guanya en quant a confiança, més que el msn o alguna altre xarxa social. Tot està més segur.

Finalment i amb això acabo, m’agradaria dir que Internet no ho és tot. Existeixen altres maneres molt més tradicionals, com per exemple: utilitzar el diccionari i les enciclopèdies, buscar-nos la nostra informació manualment. No hem de perdre els bons hàbits. Deixa de banda els llibres, les revistes, etc. És un greu problema, ja que ens convertirem en addictes a Internet. No sabrem fer res més que utilitzar aquest servei. Cal usar aquesta xarxa social amb moderació i amb precaució.

9 Respostes to “INTERNET: EL MÓN INTERCONNECTAT”

 1. victorcarrasco Says:

  estic desesperat! nose com pujar el post al blog! no ho posa en ningun lloc! grrr com es fa meritxell?

 2. Meritxell Says:

  victor, primer t’has de donar d’alta!!!!
  ara és més simple, abaix a l’esquerra, sota el títol ADMINISTRACIÓ hi ha un enllaç on posa registre. Això et permetrà crear un nom d’usuari, llavors m’envies un correu amb l’adreça electrònica i jo et dono d’alta. Aleshores, podràs penjar el post.

 3. victorcarrasco Says:

  ya me donat de alta, fa temps xD el meu nom es victorcarrasco, pero no em surt res per a pujar-ho, eh un foshon!

 4. Meritxell Says:

  ja estàs activat com a col·laborador!

 5. joancarbonell Says:

  un post molt interessant, ja que cada cop és més comú l’ús de l’internet entre la població, gràcies a ell, podem estar informats de totes les coses, encara que com ha dit l’hector no tot son avantatges, per culpa del maleïts VIRUS.
  però això no pasa amb els mac, ja que al ser un nou sistema, encara no s’han pogut desenvolupar, tot i que estic segur que dintre de poc temps ja en sortiran.
  ens veiem a clase!

 6. iiriss Says:

  un treball molt interesant!
  estic d’acord amb tot el que dius i sobretot en l’ho de acabar sent adictes, i l’ho dolent d’això esque cada vegada, l’edat en que comencen els nens a utilitzar l’ordinador és més baixa i cada vegada són més adictes, i aquests són els que corren més perill, perquè són els més inocents i els més fàcil d’enganyar i és més freqüent que passin informació seva algú desconegut.
  Res més a dir.
  Ens veiem demà!

 7. Meritxell Says:

  Nou, nou… els macs ja fa moooooooooolts anys que ronden, de fet als EEUU són més freqüents que a Europa de fa molts anys. La moda mac a Europa és força més recent.
  Per estar lliure de virus, també hi ha els sistemes basats en linux com l’ubuntu… 😉

 8. Hector Andreu Says:

  Per part del Linux, penso que es un sistema molt díficil de utilitzar. La majoria de persones fem servir el Windows, ja que hi estem acostumats i a la manera de fer servir per treball ens es molt més còmode. A l’hora de treballar amb documents de Windows es podria convertir en una de les tasques difícils pel Linux. Avegades es quasi impossible. El més important i més bo que té el Linux, és totalment gratuït i com diu la Meritxell, rarament apareixen virus que ataquin al ordinador.

  Ens veiem a classe!

 9. Meritxell Says:

  Discrepo en la dificultat sobre el Linux: difñicil? no diferent? sí
  Pots treballar amb tota mena de documents, cosa que amb el windows no pots fer….


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: