L’home del diluvi

Font imatge: Wikimedia

Si voleu saber més sobre aquest “home del diluvi”, podeu fer-ho aquí.

AVÍS:

 • A la pestanya Recursos sobre l’evolució, podeu trobar més informació pel vostre projecte.
 • Heu de publicar les vostre entrades de forma urgent, ja no queda gaire per l’avaluació.

7 Respostes to “L’home del diluvi”

 1. Raquel Says:

  Una noticia interessant i impactant, al començament m’he sorprès molt que diguessin que era un home que havia mort pel Diluvi Universal ja que no hi han proves de que passes, m’he informat del tema i és una mica estrany ja que en aquella època les persones no és podien informar d’una civilització a una altre, però totes tenen escrits on expliquen amb diferents històries que hi va haver un Diluvi.
  Aquest tema dona molt de que pensar, m’ha agradat molt la noticia.

 2. Meritxell Says:

  Molt observadora Raquel, de fet és cert que cultures molt llunyanes parlen d’un diluvi ocorregut en un moment o altre. ¿Quin és l’origen d’aquest coincidència: tranmissió oral que cada cultura faria pròpia, convergència d’històries, fet real….? Un bon tema per fer una recerca 😉
  Cal pensar que no és estrany que una mateixa història passi d’una civilització a una altra molt distant (en el temps o en l’espai): un exemple ben conegut és que la figura d’una verge infantant un nen és originària dels egipcis (Isis i Horus si no vaig errada), però les altres hipòtesis són paussibles..

 3. lauragallardo Says:

  M’agradat molt el escrit aquest, i tal com diu la Raquel, a mi també em semblava una mica estrany que diguéssin que un humà hagués mort en el Diluvi…però després ha quedat tot clar.
  I, jo no entenc com pot ser que civilitzacions llunyanes tinguin la mateixa informació en aquells temps…o sigui si estan tan lluny com pot ser que la informació arribi?

  • Meritxell Says:

   Una qüestió interessant, segur que podem trobar algú que ens pugui orientar o alguna de vosaltres podria fer una petita recerca… Poseu “diluvio universal” al cercador Google i ja veureu que hi ha molta informació al respecte. No us perdeu en aquest mar de “teories”

 4. anna Says:

  Aquest tema hem sembla molt interessant ja que cadascú pot dir la seva. En principi m’ha impactat que un humà hagués mort al diluvi. Com has dit que féssim una petita recerca e trobat un petit post sobre com la ciència explica el diluvi.
  El diluvi es relaciona amb una inundació global per el despreniment de l’immens gel del Laurentide a Nort Amèrica, això va suposar el major augment d’aigua dolça al planeta dels últims 100.000 anys.
  Sabem que les civilitzacions antigues van conservar la història d’una gran inundació com diu la Raquel i en aquesta pàgina ens diu que es per una tradició oral que es transmet de pares a fills durant milers d’anys en forma de llegenda fins que civilitzacions més modernes ho van escriure a llibres com la Bíblia, escrits Babilònics, Egipcis, etc..
  Espero haver aportat informació que no lii a la gent!

  • Meritxell Says:

   Gràcies Anna, has trobat una de les possibles explicacions que se li han donat.
   Ja veus que l’home del diluvi mai no va existir però que d’històries al voltant del diluvi en trobem moltes

 5. Raquel Says:

  He vist un documental on diuen que els egipcis no van fer l’Esfinx ja que aquesta es va erosionar a causa de segles de pluja constant i molt intensa que nomes podia caure milers d’anys abans que els faraons, aquesta pluja podria ser la del diluvi universal?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: