Lectura obligatòria (o molt, molt i, molt recomanable)

En la meva darrera escapada a Barcelona no va poder ser, el vaig encarregar al poble i no hi havia manera… quan ja pensava en organitzar una “exursioneta lúdico-cultural” o encomanar-me a algun practicant del bookcrossing a comarques, va passar: vaig rebre una trucada que em confirmava que Les grans epidèmies modernes ja eren meves! Després de 15 dies d’espera, he dedicat algunes horetes del cap de setmana per devorar-lo i us asseguro que ha complert i de sobres les meves expectatives:

L’autor, en Salvador Macip, escriu de manera clara i entenedora tot allò que fa uns mesos ens preguntàvem a propòsit de la grip A: aporta dades objectives sobre el tema, parla de les vacunes, de les farmacèutiques i de les informacions i desinformacions que han aparegut al respecte.

No obstant això, no és un llibre sobre la grip, sinó sobre les malalties infeccioses, dels seus efectes i de com hi treballen experts arreu del món. Dóna una visió global del tema i, moltes dades, però no per avorrir-nos o atabalar-nos, sinó perquè ens contagiem amb l’esperit del “mètode científic” i puguem vacunar-nos contra les teories conspiracionistes que poden arribar a fer tant de mal.

Tot llegint-lo anava prenent notes mentals sobre el post que havia d’escriure, ja que trobo que Les grans epidèmies modernes és un llibre indispensable. Respecte els llibres de divulgació científica es poden tenir certs prejudicis, pensar que són molt complicats i que fan falta molts coneixements per entendre’ls, però no és el cas: en Salvador va introduint els conceptes  necessaris de forma fàcil i clara, sense excedir-se en l’ús de la terminologia especialitzada (la única excepció és al parlar dels test ELISA i dels Western Blot, però crec que els no experts ho poden entendre bé).

Espero que aquest humil article us animi a llegir-lo, realment us agradarà.

3 Respostes to “Lectura obligatòria (o molt, molt i, molt recomanable)”

 1. tania Says:

  Meritxell!
  Ja tinc el meu article, al final l’he fet del masclisme i la violència de gènere. Que faig, te’l envio per correu perquè me’l corretgeixis, el penjo al blog o m’espero al dimarts i te’l entrego?
  Siusplau contestam al meu e-mail.
  Gracies, i bones vacances!

  • Meritxell Says:

   Tania,
   el post ha de se sobre un tema relacionat amb el temari de la matèria. Per molt interessant i important que resulti parlar de la violǹcia de gènera, no el puc acceptar.

   • Tania Says:

    Buf, aixo no ho sabia. Vale doncs és igual, ja en faré un altre. Em sembla que el trimestre passat et vaig dir que el volia fer sobre els problemes i les malalties que poden tenir els fetus i els nadons. Et sembla bé?
    Quan em vas dir que m’havies sospés el segon trimestre em vas dir que el podria recuperar, si faig aquest article el puc recuperar? Si és que no, diguem alguna cosa que podria ser per recuperar-ho siusplau.
    Gracies!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: