Fimosi

Acabant amb el temari de la salud, m’agradaria parlar sobre una enfermetat que és molt comuna, de la que tots n’hem sentit a parlar: la fimosi. La circunsició és la seva cura però aquesta operació té molta força depenent de les religions i les creences.

La fimosis és una patologia que pateixen molts homes en la qual el prepuci és tan estret que no permet la sortida del gland. Si no es tracta, pot ocasionar dolor durant el coit , infeccions d’orina i del penis i problemes a l’hora de fer les necessitats. També, tot i que 1 entre cent mil, pot produir càncer de penis, l’adhesió del gland amb el prepuci, i Parafimosi (el gland passa forçadament a través d’un anell fimòtic estret, i s’edematitza, s’inflama i no pot tornar a la posició normal).

El tractament o cura per aquesta patologia masculina és la circunsició. Consisteix en extirpar tota la part superior del prepuci fins deixar al descobert el gland completament. Segons la OMS el 30% dels homes han estat circuncizats. Avui en dia aquesta petita operació només sol ser mèdica, però hi ha gent que se la fa per raons estètiques. Una altra de les raons i que està demostrada és que baixa les probabilitats de contagiar-se de VIH. Està demostrat, i és degut a que el prepuci té moltes cèl·lules diana pel VIH i al extreure aquest, no hi ha tant risc de contagi. Però la circumsició té les seves contradiccions. Una de les més debatudes és la pèrdua de sensibilitat al penis, ja que l’evolució ha portat a que el gland estigui recobert del prepuci. No està del tot determinat però és bastant lògic. També, no perquè estigui un penis circunsizats serà un penis més net, ja que és una falsa llegenda i que cal aclarir.La circunsició té un gran paper en la vida dels fidels d’algunes religions. En l’Antic i el Nou Testament ja apareixen citades les circuncisions de diversos personatges, entre d’ells, Jesús.

Font: http://www.rue89.com/files/u8733/20071130circoncisionjesusinside.jpg

En el judaisme, es practica la circumcisió al vuitè dia de vida excepte recomanació mèdica.És coneguda com Brit Milah i es fa en honor al pacte entre Jahvé i Abraham. El Brit Milah és un dels tres actes que han de complir els jueus per ser acceptats en aquesta comunitat.

Els cristians en principi no ho tenen com una obligació tot i que algunes regions la practiquen al cente per cent o purament per tradició familiar.

L’Islam la practica amb la majoria de musulmans tot i que no és obligada per l’Alcorà. A Iran, es practica just al moment de nèixer, però no hi ha una edat establerta com amb el jueus per practicar-la. L’important és, si s’ha de fer, ha de ser abans de la pubertad. Si es realitza, es fa una festa i el circumcizat rep regals.


Font: http://www.desexualidad.com/wp-content/uploads/2008/06/circuncision-egipcia.jpg

A continuació deixo el link d’una animació en que es veu el procés de la circuncisió:

http://www.youtube.com/watch?v=mEidKb04TzE&feature=related

Cap dubte, no dubteu en comunicar-me’l!

5 Respostes to “Fimosi”

 1. iiriss Says:

  bones!
  buenu… en principi dir que les fotos, en cara que siguin dibuixos ma’n fet mal només de pensar…. i després dir que ha sigut bastant interessant perquè no tenia ni idea de que la circuncisió baixava la probabilitat de ser infectat de VIH, ma deixat bastant sorpresa.
  L’animació no ma l’ha deixat veure ja que youtube em diu que he de tenir més de 18 anys.. però m’ho puc imaginar…
  dons res… fins demà!!!

 2. joancarbonellvalls Says:

  un gran post, n’havia sentit a parlar i m’ho han explicat, però això de que baixen les probabilitats d’agafar el VIH no ho sabia

 3. Meritxell Says:

  Això del contagi del VIH i la circumcisió sembla cert (recordeu que en ciència no hi ha veritat absoluta i que tots els fets estan sotmesos a anàlisi i contranaàlisi), no obstant això, no vol dir que els homes circumcidats no hagin d’utilitzar preservatiu. Hi ha coses on no val la pena córrer cap mena de risc.

 4. toni Says:

  Ho he vist avui el comentari d’en Joan, però la Meritxell se m’ha avançat. Com a expert del tema certifico i dono veracitat al que has afirmat Mertixell!

 5. joancarbonell Says:

  cada dia s’aprenen coses noves!
  ens veiem a clase


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: