ELS PROBLEMES DELS RECURSOS NATURALS

Els recursos naturals són tots els components de la naturalesa que l’ésser humà aprofita per a satisfer les seves necesitats. Les persones abusem massa de dels recursos naturals, sobretot per part del sector de l’agricultura, els vegetals, ja que tenen la capacitat de crèixer sense esgotar el sol, la seva taxa de consum no impideix la regeneració futura, però triga uns anys a fer-ho.

Un tema important seria la gran desforestació que pateixen els boscos actualment. Això es deu a la tala descontrolada d’arbres. Les principals conseqüències que provoca seria entre altres coses que hi han espècies en perill d’extinció que per l’acció de l’home les fem fora del seu hàbitat i moltes espècies són autòctones i no poden viure en un altre lloc que no sigui els boscos o les muntanyes d’on s’han originat, per exemple el linx ibèric.

Una altra conseqüència que trobaríem seria que els mateixos gassos que expulsen les fàbriques o els cotxes (tornem a l’acció de l’home) queden dipositats a la capa d’ozò, vol dir que cada cop hi han més gasos que s’alliberen i fan que cada cop absorbeixin i retinguin més energia solar (això fa que ni els dies siguin tant calorosos ni les nits tant fredes). A la llarga, això provocaria alteracions en el clima, escalfament global, increment de desertització. Si tallem molta quantitat d’arbres, ja no trobem agents capaços d’absorbir el CO² i encara se n’acumilaria més a la capa d’ozó.

En veure els articles que a continuació us mostraré he arribat a la conclusió de que en aquest sentit se’ns està escapant de les mans. Cada any es perden 100.000 km de boscos

Catastrófica destrucción del Amazonas en 2004
Brasil revela que hacendados, agricultores de soya y madereros quemaron y cortaron 26 mil 130 kms² de bosques tropicales del Amazonas en 12 meses.
Los ambientalistas quedaron sorprendidos con las nuevas cifras, que fueron anunciadas un año después que el gobierno brasileño anunció un paquete de medidas de 140 millones de dólares para reducir la destrucción.

recursos-naturals

Font d’imatge: http://www.20minutos.es/imagen/518968

Més informació: http://www.voltairenet.org/article144885.html

El territori que van cremar o tallar equival aproximadament a la comunitat autònoma de Galicia, una gran quantitat de territori. Aquests arbres trigaran uns quants anys a tornar a crèixer… un desastre natural, a més de matar als arbres el que fan es matar espècies d’animals i treure’ls-hi la llar. Tot és una roda, un problema condueix a un altre i això s’ha d’evitar perquè potser arribarà un dia que això serà insostenible i estarà tot molt descontrolat.

A partir de la noticía i la informació dels recursos naturals formulo una qüestió:

Quines solucions serien les més adequades per evitar problemes de la tala descontrolada d’arbres i la desertització?

Carlos García, 1r batxillerat A

Anuncis

2 Respostes to “ELS PROBLEMES DELS RECURSOS NATURALS”

  1. Alba Says:

    Deixo aquesta adreça, per fer un cop d’ull a una cançó que la meva mare de sempre m’ha cantat (com tantes d’en Serrat), i crec que es podria relacionar amb el tema de l’article.

    Vagi bé!

    Alba

  2. Meritxell Says:

    Gràcies pel vídeo, Alba.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: