Crònica 1r Batxillerat B

Grups en acció per arribar a un acord amb la riada tòxica que afecta al Parc nacional de Doñana i rius de Guadiamar i Guadalquivir, per Laura Gil, observadora.

Avui ha donat lloc el primer comitè sobre la riada tòxica que afecta al parc nacional de Doñana i rius propers com el Guadiamar i el Guadalquivir. Avui desprès de dos setmanes després d’haver passat aquest desastre s’han posat els papers damunt la taula i han proposat uns quants objectius per diferents grups.
Aquest matí ha obert el comitè el defensor de poble posant en situació els fets, on seguidament ha donat lloc a que parles l’administració autonòmica proposant que l’empresa ha de possar els diners per construir el mur de contenció i demanen la col·laboració de l’exèrcit i volen pagar el sou dels agricultors. Després li ha tocat parlar al govern central dient que l’empresa té tota la culpa del succés i volen que els miners continuïn treballant i que l’empresa els paguin. Tot seguit han parlat la comissió cientifico-tècnica dient que el millor a fer és depurar l’aigua i que ha de ser el més aviat possible a causa de la seva intoxicació, demanen que la gent que estigui en atur ajudi a la neteja d’aquesta aigua. Els agricultors diuen que tenen 5.000 hectàrees afectades per la riada tòxica. Els ecologistes diuen que els principals afectats són els pescadors i agricultors i volen que l’estat o l’empresa pagui les despeses. La empresa diu que desprès de aquest accident han tingut pèrdues de producció i que tenen que indemnitzar als miners, desprès d’aquest succés diuen que la imatge de la empresa ha estat molt afectada. Finalitzant amb aquesta roda de propostes han parlant els miners on deien que no volent quedar-se sense feina llavors volien arribar a un pacte amb l’empresa on ells s’oferien a netejar la riada volent cobrar el 100% del seu sou. Fins aquí la posta en comú de tots el grups, un cop han exposat les propostes s’han reunit en privat els diferents grups per arribar a un pacte.
Algunes propostes han sigut les següents:
Els ecologistes volen fer campanyes.
La administració diu que els miners cobrin el mateix però col·laborant en les tasques i que siguin contractats  per l’empresa.
L’empresa vol que l’estat pagui, perquè ells poden pagar fins a un cert punt. L’empresa continuarà pagant als treballadors al 100%. També vol que el govern i l’administració Autonómica col·labori.
La comissió cientifico-técnica dui que l’empresa a de pagar als agricultors i pescadors.
L’empresa dui que ho tenia tot controlat, ells no tenen la culpa de res de el que ha passat. La balsa on tenien guardat el líquid tòxic deien que estava al 50% , llavors que ells no tenen la culpa del que ha passat.
Els miners diuen que si hi ha una  indemnització i cobren el 100% del sou per part de l’empresa ells netegen la riada tòxica, ja que no fan el seu treball con a miners.
Hi fins aquí el comitè d’avui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: