Epidèmia de còlera a Zimbawe

Zimabue

Imatge de http://es.wikipedia.org/wiki/Archivo:LocationZimbabwe.svg 

Entre notícies referents a la crisi, al tancament d’empreses arreu o a les disputes entre polítics i jutges que van de cacera, potser us ha passat per alt una notícia preocupant. Des dels passat mes d’agost, Zimbawe està afectat per una epidèmia de còlera fora de control. La situació és francament alarmant, ja han mort unes 1500 persones i sembla que la solució no arriba. La greu crisi econòmica i política del pais agreuja el problema, les infraestructures de clavegueram i aigua potable estan col·lapsades i els serveis mèdics estan desbordats.

Si feu una cerca a internet utilitzant com a paraules clau “zimbawe” i “còlera” trobareu ben poca cosa, sobretot en aquells mitjans de comunicació més coneguts… En els següents enllaços trobareu informació de primera mà:

“Cólera en Zimbaue”, del bloc de Maria José Báguena Cervellera.

 “Zimbaue”, de Joanna Stavropoulou, cooperant de Metges Sense Fronteres i actualment a Zimbawe.

Tot llegint aquests enllaços podreu esbrinar què està passant en aquest país africà i, com s’ha arribat fins aquest punt.

Anuncis
Arxivat a salut. 6 Comments »

6 Respostes to “Epidèmia de còlera a Zimbawe”

 1. Meritxell Says:

  La Ylenia ens escriu:
  Doncs bé, en quant a l’epidèmia de còlera, tens raó, no n’havia sentit a parlar (haig de dir també, que com no miro les notícies, estic massa poc informada, de tot el que passa a la resta del món). És una llàstima que els medis de comunicació no facin referència a això, ja que, per la meva opinió, és molt més important saber que hi ha una epidèmia de còlera que no pas quina disfressa ha posat no se qui a la seva filla… Però hi ha gent que li agrada i l’interessa aquest tipus de coses…

 2. Elisabeth Miró Morillas Says:

  Fa poc miràvem a classe de sociologia un documental de “el viatge que fan les samarretes” -de segona mà- o alguna cosa així d’aquesta mateixa zona, realment zones tan pobres que pateixen una epidèmia d’aquestes causa moltes destrosses; i la gent, tot i que normalment no ho acostumem a pensar o passa MOLT malament, imaginem-nos l’estat de pobresa en que està, i a sobre, que poc a poc membres de la familia vagin morint infectats malauradament per la malaltia.

 3. joelbxt Says:

  Aquesta noticia és realment impressionant, com és possible que m’enterat de totes les noticies del dia a dia, ja que les veig per la nit, però ni rastre d’aquesta noticia de Zimbaue, molt parla el politics de que arreglarem la crisi, fen això i despres això o podem anar per aquì però no són capaços d’ajudar als nens pobres amb recursos per combatre-la, metres ells moren, els politics fan conferencies, van a programes de la televisió, a guanya diners i poca cosa més, com m’agradaria que algun d’aquets li afectes una enfermetat d’aquestes incorables. Però si li afectes ja veuras com un grapat de metges es posaran ràpid a intentar curar-lo. El que és capaç de fer els diners.

  En aquet moment em bé una frase escoltada o llegida en algun lloc ara no recordo gaire be que deia : -neix 1 nen en moren 3 per malalties diarreiques.

  En definitiva la politica esta fatal i el diners mouen el món.

 4. Alba Says:

  Increïble, una vegada més la desinformació del món, jo tampoc no n’he vist cap notícia enlloc d’aquesta epidèmia, i jo acostumo a veure les notícies del vespre… Com diu la Ylenia o en Joel, ens dediquem primr a mirar-nos les nostres propies butxaques, després la dels que tenim a prop, veiem com dos partits polítics discuteixen només per fer-se la guitza, seguidament ens informem com a quedat el nostre equip i a veure si demà plourà… Mentre, una mica més avall que nosaltres al mapa mundial, milions de persones es moren perquè no hi ha suficients medis per curar malalties o simplement per prevenir-les.
  El que més m’ha sobtat és que pel que sembla aquesta epidèmia no està controlada, i els governs es dediquen a anar dient que sí…
  En fi, res no sembla que vagi a canviar mai…

 5. Pere Salamó Formiga Says:

  És important que en aquests temps hi hagi gent com el metge i la Maria José que publiquin notícies així i que no es preocupin exclusivament dels seus interessos i si una mica pels interessos globals del món i en aquest cas per la gent de Zimbaue. Les descripcions que fa el metge del que veu em semblen xocants, un centre tot ple de cadàvers amb descomposició i gent malalta que viu en condicions pèssimes i sense diners per pagar-se un medicament que els curi. I un president que acusa a altres presidents d’haver provocat el brot, no em ve cap altra paraula al cap que no sigui ignorància i ràbia. És vergonyós, han mort ja 1500 persones i encara se’n van morint i no hi ha ningú que sigui capaç de fer-ne ressó al món i buscar ajudes per a la gent de Zimbaue, ajudes que podrien arribar dels paisos desenvolupats que amb tant sols una petita part tot i haver crisis podrien salvar moltes vides.
  I com segueixi així, espero que el brot no s’escambi més que pugui quedar estancat perquè aquest brot pot convertir-se un de encara més gran i afectar a molts més paisos. En fi, no hi ha més a dir… és pèssim i miserable.

 6. Eduard Massachs Barrientos 1 Batx A Says:

  Com diu l’Alba és increïble que en el món les coses passin sense que molta gent se n’enteri. Jo vaig fer-me’n conta quan es va comentar a clase.. En fí.. Un problema més a solucionar, i espero que si més no, pugui trobar-se la solució adequada..


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: