Creacionisme i evolucionisme

El Creacionisme i l’Evolucionisme és un debat que es porta discutint desde fa molts anys, avui en dia amb els nostres avanços tecnològics i científics el més comú hauria de ser que la majoria de la població defengués l’Evolucionisme, però tot i així hi ha un gran percentatge que defensa les teories del Creacionisme.
Això pot ser degut a la influència religiosa desde petits, els nens que no tenen cap influència a l’escola es van formant i normalment les explicacions de l’escola solen ser evolucionistes. Anys enrere la majoria de la gent creia en el Creacionisme perquè estava prohibida tota explicació que no estigués relacionada amb la religió, per això desde ben petits eren educats per tenir una formació Creacionista.
El Creacionisme a diferència de l’Evolucionisme es basa en la visió del món a través de les explicacions que dona la Bíblia. Confia plenament en totes les seves teories.
Dins del Creacionisme trobem els teistes, els quals creuen en el llibres sagrats revelats i en la intervenció de Déu en les qüestions humanes a través de profetes i missatgers, i els deistes, els quals rebutgen la religió organitzada i argumenten que Déu és el creador del món però que no intervé de forma alguna en els quefers d’aquest.
Apart de diferenciar aquests dos grups de seguidors també podem dividir el Creacionisme en dos temes, millor dit creences:
Creacionisme de la Terra jove: Defensa d’interpretació de la Bíblia i esta totalment en contra de que pugui haver altres explicacions o teories que no estiguin relacionades amb aquesta.
Creacionisme de la Terra vella: Els que creuen que Déu va formar l’univers i va marxar, i creuen amb la creació progresiva de l’univers.
William Paley va introduir el disseny intel·ligent basant-se en la relació d’un rellotge amb els ésser vius. Davant la manca de explicacions coherents i que poguessin ser demostrades, va fer intervenir la força sobrenatural.
Al 2005 es va declarar que la teoria del disseny intel·ligent només ens volia fer creure que no era creacionista, però finalment es va demostrar que si ho era lo que disfressat amb altres paraules,però, tot i així sempre acabava sortint el tema religiós.
L’evolucionisme s’oposa totalment al creacionisme,aquí s’utilitzen fets per explicar els esdeveniments. Aquesta visió és la més utilitzada avui en dia sobretot en els científics. Nosaltres quan volem donar alguna explicació sobre algun tema,primer ens basem en una sèrie de teories i després intentem corroborar que són correctes. Els fets són fixes, no es poden substituir, per moltes teories que es facin mai canviaran, perquè són el que són.
Per demostrar l’explicació de l’evolució de la Terra han passat molts anys d’investigacions. Una proba de que hi ha vida a la Terra des de fa milions d’anys són els fòssils.
La nostra espècie ha anant evolucionant al llarg del temps per si mateixa però amb el pas del temps hem descobert tècniques i experiments sobre com nosaltres podem influir artificialment en el desenvolupament de les persones i alterar el DNA, és el que se’n diu mutacions.
La meva opinió sobre aquests dos conceptes la tinc molt clara, hem decanto per l’Evolucionisme. Mai he cregut que la creació de la Terra hagi segut obra de Déu, prefereixo basar-me en fets i explicacions demostrades que no pas en la Bíblia. Però respecto molt l’opinió de les persones que ho veuen de l’altra manera, cadascú té la seva opinió i manera de pensar.
Els Creacionistes defensen que l’evolució ha segut deguda gràcies a la creença, d’acord, però fa milions de anys enrere abans de que els primer microorganismes apareguessin a la Terra no hi havia vida, llavors qui tenia fe en l’evolució?
A la fitxa apareix un text on parla de la creació del món i l’arca de Noé, i el text és totalment fals i incoherent. Si, ”suposadament” fa 4.300anys Noé va construir una barca de mides espectaculars per tal de salvar tota espècie que habitava la Terra causa del diluvi universal, i a
la Bíblia es diu que també van pujar dinosaures a la barca , és totalment fals perquè els dinosaures ja s’havien extingit milions d’anys enrere, això demostra que el Creacionisme no ens diu la veritat, però clar s’ha de tenir en compte que a la Bíblia el que importa es la creença i no la coherència.

Laura Soria, 1r Batxillerat A

Anuncis

2 Respostes to “Creacionisme i evolucionisme”

 1. Elisabeth Miró Morillas Says:

  La veritat es que jo no estic gens d’acord amb el text.
  En primer lloc, no es tracta de creure per tradició o costum, ja que realment el qui ha de decidir i ha de prendre la decisió és un mateix i no pas un altre per a tu.
  (Potser també aprofitant el mateix exemple es podria dir que també la societat, fa que la població, ja des de petita s’acostumi a l’evolucionisme; ja que a l’escola no es tendeix a explicar massa bé el crecionisme).

  Cara a que la Bíblia i les explicacions dels dinosaures i tot en general es diu al text que són incoherents no té per què ser veritat, ja que moltes vegades mesures científiques que s’han pres d’alguna cosa resulten ser absolutament falses, així que realment no es sap si és cert o no (això ja depén de qui s’ho volgui creure i qui no).

 2. Oriol Says:

  jo estic d’acord amb el text de la Laura.
  El creacionisme no es soste per cap costat, nomes si tens fe i creus en un suposat “Deu” pot arribar-lo a entendre…
  Quant era mes petit i vaig sentir a parlar del creacionisme, la primera pregunta que em vaig fer va ser: Qui va crear a “Deu”? (encara no m’han dit alguna resposta que e convenci…), i la segona pregunta que em vaig fer: Si aquet soposat “Deu” existeix, perque va decidir crear totes les coses? s’avorria i va decidir començar a crear coses?

  Estic d’acord en que els resultats cientifics es poden equivocar algun cop, pero continua siguent mes logic i coerent (des del meu punt de vista) que no pas pensar que “Deu” ho va crear tot…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: